Relax & Release


Ontspannen

Door zachte aanrakingen, door strijkbewegingen, door het vasthouden van het lichaam wordt de aanmaak van oxytocine gestimuleerd. Het lichaam ontspant en het lichaamsbesef verbetert. Het denken verdwijnt meer naar de achtergrond waardoor het voelen makkelijker wordt. Het lichaam kan zich als het ware meer openen en het krijgt de gelegenheid voor het opnemen van nieuwe informatie, de huid is immers de primaire ingang van communicatie.

 

Welke positieve effecten geeft het nog meer


1. Het lichaamsbesef verbetert.

2. Het gevoel van veiligheid en begrenzing vergroot.

3. Het denken verdwijnt meer naar de achtergrond.

4. Het voelen komt meer naar de voorgrond.

5. Het zelfherstellende vermogen vindt plaats.

6. Het zelfverdedigingsmechanisme (vechten, vluchten, bevriezen) staat minder strak gespannen.

7. Het zelfvertrouwen neemt toe.

8. Het immuunsysteem versterkt.

9. Het leven krijgt meer kwaliteit door minder stress.

10. Het leven krijgt meer kwaliteit door afname van gevoelens van verdriet, angst of boosheid.  

Download
Relax en Release.pdf
Adobe Acrobat document 214.6 KB

SomatoEmotional Release® (SER)

SomatoEmotional Release® (SER) is een techniek die ook wel ‘praten met het hart’ wordt genoemd. Het is een therapeutisch proces dat wordt gebruikt om emotionele energie vrij te maken van dat wat zich uit het verleden heeft vastgezet en geïsoleerd in het lichaam nu. Naast praten met het hart is het ook mogelijk om andere delen van het lichaam een helende behandeling te geven. Naast de wat meer algemenere lichaamsdelen als een pijnlijke rug of schouder kunnen dit ook het lymfesysteem of de Dura Mater zijn bijvoorbeeld.

 

Een helende behandeling

De lymfeklieren zorgen er voor dat een infectie of ontsteking ergens in je lichaam niet verder gaat naar de rest van je lichaam. De lymfeklieren zijn een verzamelplaats voor witte bloedcellen. Deze cellen beschermen tegen bacteriën en virussen. 

 

De Dura dient als bescherming voor de hersenen en het ruggenmerg. In het ruggenmerg zit het centraal zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel is een communicatienetwerk dat ervoor zorgt dat het lichaam kan functioneren. Het is daarmee het controlesysteem van het lichaam. Een behandeling is een goede manier om dit systeem te onderhouden.


Een behandeling duurt ongeveer een uur.
Wil je back to balance?
 Kan je lichaam wel wat onderhoud gebruiken?

Heb je interesse in een Relax of Release behandeling?

Stuur een berichtje naar: info@friestijl.nl 

Of bel voor een afspraak: 06-21817939