Haptonomie

De Knederije heb ik een paar jaar geleden opgericht. Het was een initiatief na het volgen van een opleiding voor ontspanningsmassage (met rebalance,- en trager technieken). Bedoelt om mensen te begeleiden van hoofd naar hart en lijf. “Wanneer we over dingen blijven praten hebben we vaak rationeel wel een besef dat er wat veranderen moet, maar ligt ons eigen sabotage systeem op de loer en blijven we in kringetjes ronddraaien. Wanneer het lichaam én de ziel dit besef ook hebben opgepikt dan komen we in een ander traject terecht; het verandertraject”. Daarom is lichaamsgericht werk zo waardevol, ontspanningsmassage valt hier ook onder. Het initiatief kwam te vroeg en ligt nu stil. 

 

Inmiddels heb ik wel iets anders ontdekt wat goed bij me past, namelijk access consciousness. Ik kan je een BARS BEHANDELING geven of een ENERGETISCHE FACELIFT.

 

Hoe werkt het? In het ergste geval ervaar je na een uur dat je heerlijk ontspannen bent, alsof je een lekkere massage hebt ontvangen (je houdt gewoon je kleren aan) en in het beste geval verandert er ook echt iets in je leven. Wat is het idee erachter? We hebben allemaal inprentingen (een neuropsychologisch proces waarbij informatie wordt opgeslagen in het geheugen) meegekregen. Je weet wel: 'als je het maar vaak genoeg gehoord hebt ga je het geloven', bewust of onbewust. De negatieve gedachten, gevoelens en emoties maar ook verwachtingen, oordelen en conclusies die we daar aan gekoppeld hebben en waar je ooit zelf mee ingestemd hebt (bijvoorbeeld 'zie je wel ik kan het niet...') zijn niet waar ;-0. Dus de inprentingen maken we los, zodat blokkades verdwijnen om deuren naar ons eigen potentieel weer te kunnen openen voor een leven zoals dat in wezen altijd voor ons bedoeld is geweest. De energetische facelift werkt vanuit het zelfde principe. De inprentingen zijn dan gekoppeld aan alle overwegingen die je hebt t.a.v. het verouderingsproces, ouder worden, dood gaan en overtuigingen over het lichaam. Hierbij maak ik ook gebruik van mijn kennis en ervaring met het werken met energie en transformatieprocessen. 

 

Tot slot, in september 2018 startte ik met de opleiding Haptonomie, nog drie jaar (!) en dan ben ik  haptotherapeut. Haptotherapie is een behandeling waarbij aanraking tussen de therapeut en de patiënt een belangrijke ingang van de begeleiding is. Via de aanraking kun je weer in contact komen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Blokkades kunnen voelbaar worden. Zie ook een bijzonder artikel over trauma's die in het lichaam sporen na laten (vond ik laatst op internet). Haptotherapie is een manier van begeleiden bij klachten die te maken hebben met de balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten zijn we immers ‘op ons best’. Mijn kracht is mijn veelzijdigheid. Mijn kracht is ook dat ik de moed heb mij kwetsbaar op te stellen (en dat gaat over voelen), dan kan ik namelijk heel dicht bij je komen... Is dat eng? Niet als ik net heb voorgedaan hoe je dat doet, je kwetsbaar opstellen. Aanraken, voelen en contact, vooral met jezelf en van daar uit met de ander. Ik vind dit heel interessant en ben al een tijdje bezig met dit onderwerp. Tijdens mijn NLP master in 2008 heb ik er zelfs een modelleeropdracht aan gewijd: over in en uit contact zijn. 

 

Meer weten? Mail naar info@friestijl.nl of bel (06) 21 81 79 39 voor een afspraak.