creatief denken, ikigai en de bluezone; wanneer creativiteit en FLOW GLOW samenkomen

waarom bluezones

Ik heb een passie voor fysieke en mentale fitheid. Bovendien heb ik in Costa Rica gewoond. En in Costa Rica ligt een bluezone. Bluezones zijn gebieden op de wereld waar mensen op een gezonde manier erg oud worden en tevreden zijn bovendien. Dan Buettner onderzocht het geheim van de eeuwige jeugd. Al reisend over de wereld kwam hij op plekken waar mensen erg oud worden. Hij omcirkelde die gebieden op een grote wereldkaart met een blauwe pen, vandaar de naam. De bluezones liggen dan ook verspreid over de wereld: o.a. in Nicoya in Costa Rica en de eilandengroep Okinawa in Japan. Daar hebben García en Miralles de draad opgepakt. Zij kijken vooral naar het vinden van je passie, je ikigai. In de training kijken we vanuit een holistische invalshoek, het hele plaatje zeg maar.  


waarom IKIGAI

El plan de vida, een reden van bestaan, leven voor dat wat zin heeft en waardevol is. Ik maak dingen graag simpel want de zin van het leven is nogal een beladen begrip. Wat dat betreft kun je er ook zo naar kijken: wat maakt dat ik zin heb om te leven of waarvoor kom ik 's ochtends mijn bed uit...  is dat plezier of zingeving, uitdaging of levensvreugde, roeping of levenskunst. Je snapt het wel... Of misschien niet, misschien heb je géén idee. We gaan je helpen. In de training gaan we dit concreter maken, op maat. Zodat jij uiteindelijk meer inzicht krijgt in je eigen roadmap. Hoe werkt het voor jou, hoe kom jij tot creatiekracht en flow glow.


waarom creatief

Optimaal gebruik maken van je linker, - en je rechterhersenhelft geeft optimaal resultaat. Met creatief denken kun je betere kansen zien, nieuwe producten ontwikkelen en oplossingen bedenken voor problemen. Creativiteit of vindingrijkheid is het vermogen om buiten de gebaande paden te denken, nieuwe oplossingen te vinden en ideeën te genereren. Om in deze staat van innovatie te komen is het belangrijk om je visie de volle vrijheid te geven. Kunst is een directe manier om in contact te komen met die visie, bijvoorbeeld in confrontatie met de leegte. 


waarom

FLOW GLOW

FLOW GLOW is het resultaat van het oplossen van een gestolde energie, je zou het ook FLOW MOTION kunnen noemen. Waarbij de FLOW het HIER & NU is. Deze staat is ongrijpbaar, het is energie in beweging, het is het water in de rivier, het moment is er, gaat weer voorbij en zal nooit meer hetzelfde zijn. Een wonderschoon verschijnsel. Waarbij de MOTION de beweging is, eb en vloed, het gaat over emoties, beknelling en verruiming. Zijn beide componenten aanwezig dan is het resultaat zichtbaar als GLOW, oftewel FLOW GLOW. 


Wat levert deze training jou op?

  • meer inzicht in je patronen (gedrag, denkwijze en je wijze van communiceren), welke mooie kanten daar aanzitten en ook waar de groeipotentie zit. De kracht van taal werkt trouwens  twee kanten op, je kan een ander iets duidelijk maken, je maakt ook iets duidelijk aan jezelf. Als je dat helder hebt kun je vervolgens...
  • meer in contact zijn met je CREATIEKRACHT met je FLOW GLOW.
  • meer PLEZIER maken met meer DURF om te SPELEN en te ONTDEKKEN, met meer PASSIE en VITALITEIT.
  • deze training raakt je, niet die map in de kast, wel een transformatie van binnenuit.

Is dit ook iets wat al heel lang op jouw verlanglijstje staat, doe dan mee met deze training!

Inhoud van de training

We starten de training met een werkvorm om enerzijds snel tot de  kern te komen en anderzijds om een breder perspectief te krijgen: ‘wie ben je, wat maakt dat je hier bent en wat wil je, waarom wil je dit en wat heb je nodig’.  En als we dat gehad hebben wordt het pas écht leuk want vervolgens komen aan bod:

 1. aarden, aarden, aarden (klei)

2. sensual Glow (met ademhaling naar sensual glow)

3. manifesteer je dromen (d.r.o.o.m.t.)

4. meer leven vanuit je hart (cacao & go to glow)

5. spreek je waarheid (radicale eerlijkheid)

6. intuïtie versterken (meer voelen)

7. immuunsysteem versterken (een gezond systeem)  

Door wie?

Je doet dit niet alleen, juist door in groepsverband met deze thematiek bezig te zijn, gaat het leerproces sneller.
Ik doe dit ook niet alleen, er staan namelijk twee ervaren professionals voor de groep.

Voor wie?

Dit is voor iedereen die meer in contact wil zijn, met zijn of haar eigen unieke CREATIEKRACHT en FLOW GLOW.
Deze training bied ik aan per losse inschrijving maar wat ik ook doe is van deze training een maatwerkproduct maken, bijvoorbeeld voor een team of een organisatie(onderdeel).

Waar?

Doorgaans train ik het liefst op deze prachtige locaties, denk aan:

www.dekiemschuur.nl

www.zonnehuis.nl

www.hetkleineparadijs.nl

www.landvanyemaya.nl

www.huisterhansouwepeize.nl

Liever zelf een locatie uitzoeken, dat is ook mogelijk.

Interesse? 

Informatie aanvragen is heel simpel. Bel me (06-21 81 79 39) of mail naar info@friestijl.nl.
Kosten?
Ja. Afhankelijk van de afspraken die we maken, dan komt er een offerte. Of bij losse inschrijving krijg je online een betaalverzoek toegestuurd. Na betaling ben je dan zeker van je deelname aan de training. Dit is inclusief koffie, thee én een heerlijke lunch.  Bijzonderheden t.a.v. dieet en dergelijke kun je doorgeven. 

 

Voorafgaand aan de training zal ik nog contact met je hebben zodat ik eventuele vragen alvast kan beantwoorden.

Bovendien ben ik benieuwd wat je intenties zijn voor deelname. Nog iets meebrengen? Kom als jezelf.

Neem wel je open mind en je yogamatje mee en trek je makkelijke kleding aan. 

Hopelijk tot gauw! - Marije