Costa Rica yogareis

“Wat hebben we het geweldig gehad bij Codeso! Verwelkomt en goed verzorgd door Marianne en Djolt. Nu ik weer thuis ben in Nederland merk ik hoeveel rust ik gevonden heb. Vaak vroeg op en met een kop koffie op de veranda in de hangmat genieten van de prachtige natuur, de papagaaien die voorbij vlogen, de brulapen in de bomen. Het huis was voor ons perfect (en prachtig gemaakt, een kunstwerkje!) een goeie vibe en een heerlijk

leefhuis. Er was van alles mogelijk, een bbq voor het vieren van een verjaardag en onze zoon van toen zeven heeft er ook de tijd van zijn leven gehad: kleien in de werkplaats, een vuurtje stoken of spelen in de kreek, er was zelfs speelgoed! De omgeving is avontuurlijk* als je niet zo veel gewend bent, voor ons was dat geen enkel probleem. Als ik mijn ogen dicht doe ben ik weer even aan het strand, of sta ik achterop de pickup: het was één van mijn mooiste ervaringen! We komen graag weer terug.”

 

Dit was in 2016, ik was ruim tien jaar niet meer in dit prachtige land geweest waar ik ooit aan de dans,- en de

kunstacademie studeerde. Later ben ik nog vaak terug gegaan als coördinator van uitwisselingsprogramma’s en voor vakanties. Ditmaal ging ik met man en kind om te onderzoeken of ik aldaar yogalessen kon geven. Ik pak dus ergens de draad weer op, nu doe ik dat helemaal op mijn eigen manier.

 

Want zou jij ook niet graag Yoga lessen volgen, mediteren, stilte ervaren, wandelen in de overweldigende natuur. Zwemmen in de Pacifische oceaan, dolfijnen zien zwemmen, wakker worden van de brulapen…

 

Een week lang organiseer ik in samenwerking met Codeso en Playa Copal yogalessen in Costa Rica. Tijdens dit verblijf kun je elke ochtend en avond meedoen met yoga (vooral Kundalini Yoga, een beetje Yin en psoas-release). Niks moet dus mee doen mag en er is voldoende tijd om te genieten van de omgeving of te ontspannen in de tuin, je op te laden aan het strand of elders. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden. Bovendien kun je bij Codeso met je handen in de klei want er is een keramiek werkplaats. Bij voldoende belangstelling kunnen we zorgen voor een cursus keramiek (aardenwerk dus ;-).

 

Programma Costa Rica – yogareis door de chakra’s:

1. Aarden, aarden, aarden (klei)

2. Sensual Glow (venus ademhaling & in 5 stappen sensual glow)

3. Manifesteer je dromen (d.r.o.o.m.t.)

4. Meer leven vanuit je hart (chocolade & go to glow)

5. Spreek je waarheid (brief aan jezelf & radicale eerlijkheid)

6. Intuïtie versterken (meer voelen)

7. Kruinchakra en aura (een gezond aura houd ziektes buiten de deur)

 

*De omgeving is ‘avontuurlijk’; weinig toerisme, veel pure schoonheid. Er kunnen afspraken gemaakt worden voor een zo functioneel en optimaal mogelijk programma. Echter kunnen er altijd onvoorziene zaken zijn (in een tropisch klimaat, in een andere cultuur) waardoor sommige oorspronkelijke plannen mogelijk niet uitgevoerd kunnen worden. Alternatieven worden dan gezocht. Geen hoge verwachtingen, wel veel eigen ruimte en bovenal een unieke ervaring.

Meer weten? Mail naar info@friestijl.nl of bel (06) 21 81 79 39 voor een afspraak.