Meditatie

Mediteren wilde ik al een tijdje, het leek me wel een goed idee. Bij Mevlana in de Folkingestraat  kocht ik een tijdschrift over spiritualiteit met wat aanwijzingen hoe dit het beste te doen. Zo gelezen zo gedaan: liggend op een schapenvelletje voor de gaskachel op de houtenvloer van mijn slecht geïsoleerde net-geen-studentenhuis-meer woning... Alle hoeken van de kamer heb ik gezien, zelfs die van drie meter hoog. Hoogst bizar en een fantastische eerste ervaring rijker. Naderhand ben ik door de stad gaan lopen en het was alsof ik een meter boven de grond liep. Ik kon dit ;-)

 

Liggend mediteren vind ik nog steeds erg fijn maar omdat ik dan wel snel in slaap kan vallen heb ik het liefst een gesproken meditatie op mijn oren. Tegenwoordig mediteer ik ook vaak zittend in kleermakerszit of buiten in de tuin en ik maak mijn eigen meditaties. Deze deel ik hier graag met jou. By the way, mediteren kan iedereen. Noem het mijmeren, dagdromen, een beetje voor je uitstaren en voor je het weet ben je de tijd vergeten.  Something like that. Begin je voor het eerst, geef niet meteen de moed op als je hoofd er steeds tussendoor komt babbelen, je mind speelt gewoon een spelletje met je. Hoe vaker je oefent (ademhalingstechnieken kunnen ook helpend zijn) hoe beter je er in wordt. Heb je al vaker gemediteerd, mooi, geniet er van en mogelijk helpt de meditatie hieronder je nog verder te verdiepen. 

 'Alles is een verhaal' 

Alles is een verhaal is een meditatie voor heling. Je heelt delen in jezelf waar jij jezelf nog steeds mee identificeert en waar je maar niet van los kan komen. 

 

'Tuintje in mijn harteziel'

Tuintje in mijn harteziel is een meditatie voor vertrouwen, energie en kracht. Geïnspireerd op het effect op mij van het buiten-zijn. Het helpt om, als je erg gevoelig bent, je grens te blijven respecteren of om jezelf te beschermen tegen invloeden die je gemoedstoestand verstoren. 

 

Meer weten? Mail naar info@friestijl.nl of bel (06) 21 81 79 39 voor een afspraak.

 

Download
Ademhalingstechnieken
Adem - art flow nr.7 2013.pdf
Adobe Acrobat document 638.2 KB