Over mij in de media.

In 1999 studeerde ik af aan de RUG op het gebied van communicatie. Communicatie en gedrag hebben mij altijd mateloos geïnteresseerd: “Waarom doen we zoals we doen? Waarom zijn we zoals we zijn?” Dit zijn grote (levens)vragen, vandaar dat ik er mijn werk van heb gemaakt, zo kan ik me blijvend bezighouden met deze materie en mezelf blijven ontwikkelen. Mijn vervolgopleidingen zijn hier dan ook aan gerelateerd. Naast communicatietrainer, ben ik ook NLPcoach, Kundalini yogadocent en haptonoom, momenteel studeer ik voor Cranio Sacraal Therapeut. 

ervaring

Sinds 2005 ben ik werkzaam al trainer en later ook als coach. Persoonlijke effectiviteitstrajecten waren mijn specialiteit: 'hoe niet-functioneel-gedrag om te zetten naar functioneel-gedrag'. 

 

In 2011 ben ik bij de Hanzehogeschool Groningen terecht gekomen. Daar gaf ik communicatietrainingen,  begeleidde ik tijdens intervisie en coachte ik studenten met allerlei problematiek. Dat deed ik ruim 10 jaar, zodoende heb ik aanzienlijke praktijkervaring in het begeleiden van jong volwassenen op het pad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Ik coach en train nog steeds, zowel professionals én studenten.

 

Faalangstproblematiek kom ik veel tegen in mijn werk. Studenten kunnen veel stress ervaren, vaak verzinnen ze wel manieren om dit te verbloemen maar meestal ten koste van zichzelf (verdoving door drank en drugs, uitstelgedrag, slechte verzorging en slechte voeding et cetera). Waarom doen we zoals we doen? – ik vind dit reuze interessant en zal dit eerder onderzoeken dan veroordelen. In mijn ogen heb je met studenten een soort relatie, in die relatie probeer ik het beste in de ander naar boven te halen, de potentie aan te spreken. Ik geniet enorm als een student een goede prestatie neerzet na een jaar hard werken, ook al was deze in eerste instantie niet gemotiveerd. Dan heeft hij of zij de knop omgezet, iets in zichzelf overwonnen. Daar is moed voor nodig. Dat proces begeleid ik graag.  

anderen over mij

Anderen over mij t.a.v. mijn werk als trainer/coach:

Een trainer die weet hoe je anderen kunt inspireren en in beweging kunt zetten. Door gesprekken met jou ben ik zelf ook in beweging gekomen. Als coach help je anderen zich verder te ontwikkelen, je helpt strategieën te bedenken over hoe je vastgeroeste patronen kunt loslaten. – Nghitti

 

Marije kan goed werken met de onderstroom. Een kundig coach. Ze hield me op de juiste wijze een spiegel voor, zodat ik in korte tijd flink kon groeien. Daarbij is ze respectvol, onbevooroordeeld en duidelijk. Een aanrader.- Jan

 

 Anderen over mij t.a.v. lichaamswerk:

Ik kreeg van Marije een behandeling met Cranio Sacraal Therapie: je handen stroomden vanaf het begin, bloedheet waren ze, fijn, heel prettig want ikzelf had het koud. De druk was exact goed. Ik voelde compleetheid, heelheid. De bewegingen bij het hoofd heb ik als heel fijn ervaren; mijn hoofd werd gedragen. Woorden als: nurtering, ruimte, verlenging, een babygevoel, dichter bij mezelf, komen bij me op. – Jenny  

wat ik doe

Of het Cranio Sacraal Therapie is of yogacoaching of training waar het om gaat is dat jij weer lekker in je vel zit. Dat jij je weer goed gaat voelen. Ben je weer back to balance, zit je weer goed in je eigen midden, dan wordt dat ook opgemerkt door je omgeving, je werk, je relaties.  "I don't fix,  I just invite the healing."

waarin ik geloof

Dit is waar ik voor sta: practice what you preach, ik leef voor en daarmee hoop ik te inspireren. Daarnaast ben ik er heilig van overtuigd dat je al heel bent Je hoeft dus niet heel te worden, in de zin van dat je kapot bent, niet goed of niet goed genoeg bent. Alles is in wezen al aanwezig, dat is altijd al zo geweest. Tot slot vind ik eigenaarschap heel belangrijk.

methoden

Ik luister en stel vragen. Ik onderzoek en blijf zoveel mogelijk bij het oordeel vandaan. Meestal begeleid ik met zachte kracht en confronteer tactvol als dat nodig is. Met mijn avontuurlijke aard zoek ik op creatieve wijze naar dat wat het meest passend is. Samen, in verbinding. Ik ben best daadkrachtig en enthousiast, zo blijft het proces in beweging. Ik ben snel in staat een vertrouwde en veilige setting te creëren.  

technieken

Cranio Sacraal Therapie

Haptonomie

Kundalini yoga

Ademhalingstechnieken

Meditatietechnieken

Enneagrammen

Transactionele Analyse

Systemisch werk en familie opstellingen

Intervisie voor professionals

Specialisatie teamflow

Barsbehandeling of energetische facelift

Voetzoolreflexmassage

Ontspanningsmassage

Rebalancing techniekenen en trager

Masterclass Veerkracht & Vitaliteit van Ted Troost

EFT (emotional freedom techniques)
NLP (neuro linguïstisch programmeren)

SER (somato emotional release)

RET (rationeel emotieve therapie)

TRE (trauma release exercises)

Communicatietechnieken:

o Communicatiestijlen

o Conflictstijlen

o Feedback geven,- en ontvangen

o Kernkwadranten van Ofman

o Roos van Leary

et cetera