Over mij in de media.

In 1999 studeerde ik af aan de RUG op het gebied van communicatie. Communicatie en gedrag hebben mij altijd mateloos geïnteresseerd: “Waarom doen we zoals we doen? Waarom zijn we zoals we zijn?” Dit zijn grote (levens)vragen, vandaar dat ik er mijn werk van heb gemaakt, zo kan ik me blijvend bezighouden met deze materie en mezelf blijven ontwikkelen. Mijn vervolgopleidingen zijn hier dan ook aan gerelateerd. Naast communicatietrainer, ben ik ook NLPcoach, Kundalini yogadocent en haptonoom, momenteel studeer ik voor Cranio Sacraal Therapeut. 

ervaring

Sinds 2005 ben ik werkzaam al trainer en later ook als coach. Persoonlijke effectiviteitstrajecten waren mijn specialiteit: 'hoe niet-functioneel-gedrag om te zetten naar functioneel-gedrag'. 

 

In 2011 ben ik bij de Hanzehogeschool Groningen terecht gekomen. Daar gaf ik communicatietrainingen,  begeleidde ik tijdens intervisie en coachte ik studenten met allerlei problematiek. Dat deed ik ruim 10 jaar, zodoende heb ik aanzienlijke praktijkervaring in het begeleiden van (jong) volwassenen op het pad van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik coach en train nog steeds. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in lichaamsgerichte therapie. Eerst als yogadocent, toen als haptonoom en vervolgens als cranio sacraal therapeut. In mijn praktijk behandel ik mensen met vraagstukken rondom het thema voelen & verbinden

 

Hulpvragen die ik veel tegenkom in mijn werk zijn:

 • Ik durf geen nee te zeggen, als ik nee zeg, ga ik iemand teleurstellen.
 • Ik ben erg onzeker, ik heb gebrek aan zelfliefde, ik wil graag verbinden. 
 • Ik wil graag verzachting ervaren in mijn voelen en mijn denken.
 • Ik verbind alleen functioneel en ik weet niet goed wat mijn grens is.
 • Ik heb pijn in mijn onderrug, mijn nek en ervaar geen ademruimte.
 • Ik ben uit balans, ik heb weinig energie, lichte paniek overvalt me.
 • Ik heb wel een relatie, toch mis ik het contact met mijzelf en anderen. 
 • Ik wil leren voelen. Want ik vind het lastig om bij mijn gevoel te komen.
 • Ik zet regelmatig mijn gevoel uit. Omdat ik niet gekwetst wil worden.
 • Ik wil mijn hart openen. Maar dan ben ik bang dat ik het verkeerd voel.
 • Ik weet wel dat er niks aan de hand is, maar voelen is paniek.
 • Ik sta altijd aan, ik kan niet ontspannen, ik heb altijd spierpijn.
 • Ik druk mijn gevoel altijd weg, ik heb nooit geleerd wat voelen is.
 • Ik wil er wel graag wat aan doen, maar stress jaagt door mijn lijf.
 • Ik wil het begrijpen, voelen is nog zo abstract.

anderen over mij

Anderen over mij en mijn werk:

Een trainer die weet hoe je anderen kunt inspireren en in beweging kunt zetten. Door gesprekken met jou ben ik zelf ook in beweging gekomen. Als coach help je anderen zich verder te ontwikkelen, je helpt strategieën te bedenken over hoe je vastgeroeste patronen kunt loslaten. – Nghitti

 

Marije kan goed werken met de onderstroom. Een kundig coach. Ze hield me op de juiste wijze een spiegel voor, zodat ik in korte tijd flink kon groeien. Daarbij is ze respectvol, onbevooroordeeld en duidelijk. Een aanrader.- Jan

 

Een cadeau aan jezelf om een behandeling te boeken bij Marije met Cranio Sacraal Therapie. Ze kan goed voelen wat je lichaam nodig heeft en past de behandeling daarop aan. Ze biedt een veilige bedding voor wat je wilt onderzoeken bij jezelf. Ze is helder, rustig, liefdevol en met volle aandacht aanwezig. Mijn hele lichaam kon zich weer ontspannen. Door haar behandelingen ben ik o.a. beter gaan slapen. Echt een aanrader!

wat ik doe

Of het Cranio Sacraal Therapie is of yogacoaching of training waar het om gaat is dat jij weer lekker in je vel zit. Dat jij je weer goed gaat voelen. Ben je weer back to balance, zit je weer goed in je eigen midden, dan wordt dat ook opgemerkt door je omgeving, je werk, je relaties.  "I don't fix,  I just invite the healing."

waarin ik geloof

Dit is waar ik voor sta: practice what you preach, ik leef voor en daarmee hoop ik te inspireren. Daarnaast ben ik er heilig van overtuigd dat je al heel bent Je hoeft dus niet heel te worden, in de zin van dat je kapot bent, niet goed of niet goed genoeg bent. Alles is in wezen al aanwezig, dat is altijd al zo geweest. Tot slot vind ik eigenaarschap heel belangrijk.

methoden

Ik luister en stel vragen. Ik onderzoek en blijf zoveel mogelijk bij het oordeel vandaan. Meestal begeleid ik met zachte kracht en confronteer tactvol als dat nodig is. Met mijn avontuurlijke aard zoek ik op creatieve wijze naar dat wat het meest passend is. Samen, in verbinding. Ik ben best daadkrachtig en enthousiast, zo blijft het proces in beweging. Ik ben snel in staat een vertrouwde en veilige setting te creëren.  

technieken

Cranio Sacraal Therapie

Haptonomie

Kundalini yoga

Ademhalingstechnieken

Meditatietechnieken

Enneagrammen

Transactionele Analyse

Systemisch werk en familie opstellingen

Intervisie voor professionals

Specialisatie teamflow

Barsbehandeling of energetische facelift

Voetzoolreflexmassage

Ontspanningsmassage

Rebalancing techniekenen en trager

Masterclass Veerkracht & Vitaliteit van Ted Troost

EFT (emotional freedom techniques)
NLP (neuro linguïstisch programmeren)

SER (somato emotional release)

RET (rationeel emotieve therapie)

TRE (trauma release exercises)

Communicatietechnieken:

o Communicatiestijlen

o Conflictstijlen

o Feedback geven,- en ontvangen

o Kernkwadranten van Ofman

o Roos van Leary

et cetera