Inloop vanaf 09:30 uur, de dag start om 10:00 en eindigt om 17:00 uur. 
Er is plek voor 10 deelnemers. 

Voel je vrij om even te informeren of dit wat voor je is.

Bellen of een whatsapp berichtje sturen voor info: (06) 21 81 79 39


“Wij mensen blijken vaak niet te accepteren dat gevoelens ons overkomen, die gaan we dan bewust of onbewust wegstoppen. Veinzen, negeren of wegdrukken maar we accepteren niet wat er vanuit het lichaam aan gevoelens opkomt. Echter wie zichzelf helemaal accepteert zoals hij is, veinst geen gevoelens, negeert geen gevoelens en drukt geen gevoelens weg.” - Dorus Gerritse 

 

“Verdriet, woede, pijn, paniek en teleurstelling komen voort uit angst. Angst dat er niet genoeg liefde is of angst dat we geen liefde waard zijn. Maar ons lichaam heeft een ongelooflijke kracht en schoonheid als het van binnenuit bezield wordt.” – Dieuwke Talma 

In mijn praktijk kom ik mensen tegen die graag meer balans willen, zich goed willen voelen of beter willen voelen, contact missen, angstig zijn, meer vanuit hun hart willen leven, meer in hun lijf willen zijn, te boos of te verdrietig zijn, slecht slapen, pijn hebben… van alles eigenlijk. 

 

Ik vind dit interessante vraagstukken. Elk vraagstuk verdient natuurlijk zijn eigen unieke aanpak, maar ik zie ook vaak overeenkomsten: 

 

Dat het hoofd en onze gedachten die we ‘ertussen’ zetten vaak lange tijd functioneel waren maar na verloop van tijd een patroon zijn geworden en nu in de weg zitten. 

Dat zo’n mechanisme, om met ongemak of met gevoelens om te gaan die we liever niet willen voelen, vaak veel meer gedoe geeft dan het gevoel wat we zo aan het vermijden zijn. Gedoe bijvoorbeeld in de zin van uit verbinding gaan, terwijl dat helemaal niet is wat je wilt.

Maar goed, de vraag is natuurlijk hoe dan?  Hoe kan ik voelen en hoe kan ik verbinden?  Omdat ik vaak die vraag krijg: Marij, hoe doe ik dat nou voelen & verbinden? heb ik een training ontwikkeld; een dag waarin voelen & verbinden centraal staan.

 

Nieuwsgierig? Laat mij weten dat je interesse hebt door een email te sturen.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Wat kan je verwachten?

* hoe doe je dat voelen, verbinden?

* dat je kunt verbinden en tegelijkertijd je eigenheid kunt bewaren.
* hoe je bij je eigen kern komt en (als er dan toch emoties zijn) daar te blijven.  

* jezelf toestaan te voelen en daarvoor de ruimte te nemen i.p.v. overspoelt te raken en uit contact gaan. 

* daar waar ruimte ontstaat kan best leeg voelen; het is precies wat nodig is voor heling én voor het creatieproces. 

Deze dag heeft een goede mix van naar binnen gaan, de stilte in, je eigen innerlijke pad volgen en er is tijd voor delen, voor samen en voor energie; kortom volop afwisseling. Bovendien kun je in de prachtige omgeving wandelen wanneer er pauze is; erg de moeite waard!

Waarom? 

Soms gaan we uit contact (om wat voor reden dan ook)  maar is dat helemaal niet wat je wilt, je wilt verbinden.

Vaak hebben we nog wel een binding maar geen verbinding. De binding bestaat dan bijvoorbeeld uit:

  • zie je wel heb ik weer
  • voldoe ik wel | doe ik het wel goed  | te hard je best doen | vasthouden aan iets ouds
  • te boos of te verdrietig zijn

Om echt contact te maken met de ander is het noodzakelijk dat je heel goed bij jezelf kunt blijven. 

Als je werkelijk verbonden bent met jezelf ben je inwezig en je bent aanwezig in het contact met anderen. Je zult ontdekken dat je dat wat je mogelijk nog buiten jezelf zocht allemaal in jezelf aanwezig is. Soms moet je daarvoor eerst iets loslaten of toelaten, accepteren, met milde ogen bekijken. 

 

Soms was het niet veilig om te voelen. Mag je dit spannend vinden? Natuurlijk mag dat! Eigenlijk wil je weten of je een goede keuze maakt. Dus, als ik mijn gevoelens kenbaar maak, is dat dan een goede keuze / een veilige keuze? Een vraag die daarbij helpt is: “Wil je meer of minder in verbinding zijn met wie jij bent?” En als iets in jou bang is wanneer kom je dan meer in verbinding, door er voor weg te lopen of door er nieuwsgierig naar te zijn? Ik nodig je uit om dit te verkennen. In het tempo dat jou past. 

Hoe?
Ik zet mijn kwaliteiten in en maak gebruik van: yoga, meditatie, allerlei oefeningen die het voelen, het verbinden ondersteunen en natuurlijk mijn expertise en ervaring. Creativiteit is daarbij een belangrijk onderdeel omdat we werken met wat er is en omdat het helpend is bij het proces van heling. Want soms moet er eerst wat uit voordat er ruimte is voor wat nieuws. In dat proces kan het helpend zijn om je te laten ondersteunen door creativiteit, ik begeleid dit proces. Als je eenmaal de ruimte kunt ervaren of misschien wel de leegte dan wordt het interessant, dan komt creatiekracht om de hoek kijken. Doe je mee?  

Waar?

Deze training vindt plaats in Drenthe, in het prachtige natuurgebied de Onlanden. Daar staat een mooie boerderij met veel geschiedenis 'Huis ter Hansouwe' waar de stilte nog hoorbaar is. Ook niet onbelangrijk, de lunch wordt er met liefde en aandacht verzorgd. 

Voor wie?
Dit is voor iedereen die meer wil voelen, meer wil verbinden. Met zichzelf, met zijn of haar creatiekracht, in relaties.
Je doet dit niet alleen, juist door in groter verband met deze thematiek bezig te zijn, gaat het transformatieproces sneller. Daarnaast staat er een ervaren professional voor de groep. 

Door wie?
Marije Friese. Wat maakt mij ervaren? Sinds 2005 werk ik als trainer en als coach, ik heb me verder ontwikkeld en ben me gaan verdiepen in lichaamsgerichte therapie. Eerst als yogadocent, toen als haptonoom en vervolgens als cranio sacraal therapeut. Ik heb jaren lang voor groepen gestaan en in mijn praktijk behandel ik mensen met vraagstukken rondom het thema voelen & verbinden.

 

In de training neem ik je mee op reis, maar de reis is vooral ook naar binnen. De reis heeft geen precieze bestemming en alle vertrekpunten zijn waar, dus waar jij nu zit, waar jij nu bent in je proces is precies het juiste punt om vandaan te vertrekken. De reis mag langzaam gaan en vertraagd, maar versnellen als dat nodig is kan ook.  Het is een onderweg… er hoeft niks opgelost of gefixt, wees nieuwsgierig naar wat er komen mag, enjoy the ride.

Interesse? 

Informatie aanvragen is heel simpel, door hierboven je naam en email in te vullen en op verzenden te klikken.
Kosten?
Ja. Voor deze bijzondere dag betaal je € 222,- Bij inschrijving krijg je online een betaalverzoek toegestuurd. 
Na betaling ben je dan zeker van je deelname aan de training. Dit is inclusief koffie, thee én een heerlijke lunch.  

 

Voorafgaand aan de training zal ik nog contact met je hebben zodat ik eventuele vragen alvast kan beantwoorden.

Bovendien ben ik benieuwd wat je intenties zijn voor deelname. Nog iets meebrengen? Kom als jezelf.

Neem wel je open mind en je yogamatje mee en trek je makkelijke kleding aan. 

Hopelijk tot gauw! - Marije