gratis e-book met inspiratie

Inspiratie over onderwerpen die mij en mijn cliënten bezig houden, zoals: emoties, faalangst, pijn, slaap en stress. Om het van een andere kant te bekijken en een hoop tips.

Download
ebook back to balance.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB

5 x emoties Soms kun je op een situatie in het nu té boos of té verdrietig reageren terwijl de situatie of de persoon waar je je emotie op richt dat niet verdient. Het loslaten van oud zeer is heel helend maar niet altijd gemakkelijk: "letting go is the hardest asana" wordt wel eens gezegd. En trouwens wat zijn emoties eigenlijk of gevoelens? Vooropgesteld emoties zijn ons kompas, met andere woorden ze geven ons inzicht en wijsheid. Door beter afgestemd te zijn leer je verstaan wat je emoties je te vertellen hebben. Daarom 5 x emoties, om het van een andere kant te bekijken en een hoop tips.


5 x faalangst Faalangstproblematiek kom ik veel tegen in mijn werk. Studenten kunnen veel stress ervaren, vaak verzinnen ze wel manieren om dit te verbloemen maar meestal ten koste van zichzelf (verdoving door drank en drugs, uitstelgedrag, slechte verzorging en slechte voeding et cetera). Dit stond niet op je verlanglijstje. Mogelijk heb je al van alles geprobeerd. Daarom 5 x faalangst, om het van een andere kant te bekijken en een hoop tips.

5 x pijn Over flow en gestolde energie, lichaamswerk, bezigheidstherapie voor je brein en mooie opdrachten daarbij, over de psoasrelease en hoe je ademhaalt. Dr. Sarno en het idee dat pijn psychosomatisch zou kunnen zijn, mijn eigen ervaring met pijn, over TMS en copingmechanismen. Klachten kunnen een aanwijzing zijn dat er iets ernstigs aan de hand is, raadpleeg dus altijd een arts. Maar als je er alles al aan gedaan hebt, als de pijn blijft… mogelijk is er dan iets anders aan de hand. Daarom 5 x pijn, om het van een andere kant te bekijken en een hoop tips.

5 x slaap Ik ben een bofkont, ik ben een goede slaper, altijd al geweest. Behalve misschien als ik lig te piekeren of een heel drukke dag had. Buitenlucht of een vast patroon richting het moment van naar bed gaan, daar tijd voor maken en dat wat je niet los kunt (of wilt) laten, opschrijven. Mij helpt dat. Maar goed het is niet voor iedereen zo gemakkelijk… dat ben ik me wel bewust. Mogelijk heb je al van alles geprobeerd. Daarom 5 x slaap, om het van een andere kant te bekijken en een hoop tips.


5 x stress Wat is stress nou eigenlijk want je hebt stresssituaties van lange duur en acuut gevaar. Wat is de werking van hormonen en de werking van copingmechanismen zoals verdoving bij stress. Het brein en de polyvagaaltheorie. Het is heel veel. Ik had eerlijk gezegd ook het meest moeite met het opschrijven van dit blog. Omdat het best complex is om goed uit te leggen. Ik was er voor mijn opleiding Cranio al mee begonnen maar nu snap ik ook de werking van het lijf, de biologie en hoe belangrijk het brein is in de aanpak van stress. Al met al 5 x stress, om het van een andere kant te bekijken, een hoop informatie en tips.